AALTO PUUSTUDIO: KORE

Kore-kojan är formgiven av studerande vid Aaltouniversitetets trästudio. Byggnadens kärna omges av kompakta rum. I ena ändan finns matsal och allrum. Loftet med plats för sängar har placerats under den uttrycksfulla takstrukturen och det stora takfönstret. De som övernattar i kojan får beundra natthimlen.

Välkommen till Kore

Kore har planerats för att spara rum.  

I husets kärna har vi placerat tekniken och de nödvändigaste funktionerna, nämligen matlagning, tvättmöjligheter och arbetsrum. I nedervåningen finns ett litet vardagsrum och övervåningen är tillägnad vila och observation av ljusa sommarnätter och stjärnhimlen. Vi har använt generöst med trä, från grov faner av gran till kvistfri björkribba. Huset är planerat och byggt i samarbete med Aalto-universitetets Wood Program-program.

Hälsningar, Alessandra, Alexander, Anastasia, Ata, Chisato, Constanza, Djoeke, Esin, Jack, Lucinda, Philip, Sichen, Veronika, Yiyang, Yu

Boka övernattning här.